E-twinning-Water is Life

Sivas Lisesi öğrencileri yürüttükleri Water is Life - Su Hayattır isimli Etwinning projesi kapsamında suyun bilinçli tüketimi ile alakalı ve son zamanlarda büyük tehlike oluşturan Marmara denizi'ndeki müsilaj hakkında broşür hazırlayarak öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve daha sonra halkımıza bu broşürleri dağıttılar. Bu önemli konu hakkında kapsamlı bilgi verdiler. Videoya ulaşmak için linke tıklayınız:

Projemiz kapsamında öğrencilerimiz öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve daha sonra halkımıza dağıtmak için bilinçli su tüketimi ve müsilaj ile ilgili broşür tasarladılar.

Projemizin sanal sergisini aşağıdaki linki tıklayarak gezebilirsiniz.

Cumhuriyet Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü,  Profesör Doktor Meltem Sarıoğlu Cebeci ve Araştırma Görevlisi Sefa Furkan Selçuk proje üyelerimize ''Su Okuryazarlığı hakkında seminer verdiler.

Öğrencilerimiz MindMeister web 2.0 aracını kullanarak işbirlikçi bir şekilde Müsilaj ile ilgili zihin haritası oluşturdular. Aşağıdaki linki tıklayarak zihin haritasına ulaşabilirsiniz.

Projemizde yer alan 75 öğrenci işbirlikçi çalışarak ''Drop a Drop of Water into the Future'' isimli hikayelerini tamamladılar. Hikayeyi Storyjumper web 2.0 aracı ile yazdılar. Hikayenin kapağı ve ismine anket yaparak karar verdiler. Hikayeye aşağıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Proje öğrencilerimiz yürüttükleri ''Water is Life'' proje kapsamında ''Storyjumper'' web2 aracını kullanarak işbirlikçi olarak 75 sayfalık bir hikaye yazdılar. Hikayenin kapağı anket düzenlenerek seçildi. Hikaye için aşağıdaki linke tıklayınız:

Öğrencilerimiz ''Su Kaynaklarımızı Nasıl Koruruz'' konulu sunu çevrimiçi sunu yaptılar. Video için aşağıdaki linke tıklayınız.

Suyu koruma hakkında bir belgesel izlendikten sonra Kahoot ile online yarışma düzenlendi ve 1. 2. ve 3 bitiren öğrencilere sertifikaları verildi.

Öğrencilerimiz sadece 1 bardak su ile de dişlerimizin fırçalanabileceğine dikkat çekmek ve su tasarrufuna özendirmek amacıyla diş fırçalama etkinliği düzenlediler. Video için aşağıdaki linke tıklayınız.

Öğrencilerimiz Etwinning okul panosu oluşturdular

Öğrencilerimiz projemiz için potser çalışmalarını tamamladılar.

Proje öğrencilerimiz çeşitli web2 araçlarını kullanarak logo çalışması yapılar

Öğrencilerimiz çektikleri fotoğraflarla hazırladıkları video ile twinspace te okulumuzun tanıtımını yaptılar.

Öğrenciler avatarlarını kullanarak kendilerini padlette tanıttılar.